Dieta hipoglucídica, baixa en carbohidrats 

 

 ¿son els greixos o els sucres, els principals responsables de la obesitat i els factors de risc cardiovascular que l´acompanyan?

Durant molts anys, es va atribuir, al greixos, pero avui sabem  que els principals culpables son els “sucres”, glúcids  o carbohidrats

 Els beneficis d´aquesta dieta s´han documentat, no solsament en sobrepes i  obesitat, també  en diabetis de tipus 2, en concret en el síndrome metabólic, síndrome del ovari poliquístic y hepatoesteatosi no alcohòlica.

En síntesi se tractaría d´una dieta que no requereix el recompte de caloríes ni coccions especials, donat que no es cuantitativa, nomès requereix que el paciente reconegui els nutrients esencials en els diferents aliments y pugui  reduïr fácilmente els hidrats de carboni (glúcids o sucres) de la dieta. La posibilitat de seguir una dieta sense renunciar a una vida social normal, pot permetre prolongarla en el temps, i es ben sabut que la única dieta eficaç, es aquella que es pot fer durant molts anys, adaptànt-la, juntament amb l´exercisi físic, com un hàbit de vida saludable.

Enlace: http://www.elsevier.es/ct-revista-avances-diabetologia-326-articulo-dieta-hipoglucidica-el-tratamiento-diabetes-90180689